menu

Actueel aanbod

Lamborghini 2R Tractor

Aantal biedingen
40
Beëindigd op
17 maart 2021 19:51
Bieden verlopen
Whatsapp

Informatie

Merk: Lamborghini
Chassisnummer: *
Model: 2R
Registratiedocumenten: Italiaanse documenten.
Bouwjaar: 1966
Datum eerste toelating: *
Schade: Bezoek de kijkdag voor een eigen oordeel.
Werking van het voertuig: Motor kon worden gestart

Conditie: Gebruikt
Conditie opmerking: Draaiuren niet bekend.

Lamborghini 2R tractor uit 1966 met prachtige patina.

In 1948 werd Lamborghini Trattori opgericht. Hun eerste Carioca tractors werden gebouwd uit onderdelen die van het leger kwamen. Denk hierbij aan motoren, versnellingsbakken, en assen.

Lamborghini vond een manier uit om een tractor diesel motor te laten starten op benzine en dan over te laten gaan op diesel. Door deze uitvinding waren ze in staat om het hoofd te bieden aan de overmacht van de grote concerns zoals: Fiat, Landini, en Motomeccanica. Daarom ook dat hun productie groeide van 1 tractor per maand naar 45-60 tractoren per dag. In de jaren 60 waren er meer als 400 mensen werkzaam bij hun.

De Lamborghini 1R wordt geproduceerd van 1961 tot 1965. Bezig met het bouwen van tractoren kreeg Ferruccio Lamborghini zijn beroemde discussie over de 250 GT gebouwd door Enzo Ferrari. Dit besloot hem tot het bouwen van zijn eigen Lamborghini 350 GT en de rest is geschiedenis.

De Lamborghini tractoren werden uiteraard niet uitgerust met de snelle V12 motoren. Deze werden voorzien van een zuinige 2 cilinder luchtgekoelde diesel motor. Deze leverde 28,7 Kw uit 2193 cc. Uitgerust met een 3 versnelling versnellingsbak met transfer case, goed voor totaal 6 versnellingen voorruit. En voorzien van hydraulische remmen. Latere modellen hadden iets meer vermogen en hadden een versnelling extra.

Deze tractor komt origineel uit Italië, en deze papieren zitten er nog bij. Hier is hij tot 2019 gebruikt voor lichte hand en span diensten. Hij heeft dus zijn leven gesleten in het mooie Luca gelegen in Toscane. Er zijn slechter plaatsen. Dit milde klimaat heeft dan ook gezorgd voor een schitterend en onmiskenbare patina laag die deze tractor kenmerkt. Wat een plaatje.

Voor gebruik kan hij wel wat “TLC” gebruiken, denk hierbij aan banden en elektra. De tractor start direct, en is een beleving om mee te rijden. Ook mooi om b.v. uw Lamborghini collectie compleet te maken.

aaaa